tisdag 8 februari 2011

Det finns tid


Den absolut vanligaste ursäkten till att inte träna eller iaf röra på sig lite granna måste vara "det finns inte tid/Jag har inte tid". Det är ju helt osanning, tid finns det alltid men den egentliga ursäkten måste väl ändå vara "Jag vill inte hitta någon tid till det/Jag försöker inte finna någon tid till det", för tiden finns, man måste bara vilja. Självklart kommer det att krävas en del prioriteringar eller uppoffringar om man känner för att kalla dem så. Mindre slö framför Tv och dator kommer det kanske att bli men det är kanske något som också är värt att prioritera bort. Månag tränar på morgonen, antingen på gym eller kanske en promenad ute i friska luften och det skulle så många andra också kunna göra. Om man börjar ställa klockan tidigare på morgonen och går upp då för att röra på sig så kommer man efter ett par tre dagar att ha ställt om kroppen till att vilja gå och lägga sig tidigare men visst, de första dagarna kan man behöva tvinga sig upp.

Efter 2-3 veckor kommer den nya rutinen att sitta i kroppen och att gå och lägga sig någon timma tidigare än vad man brukade kommer kännas skönt och när klockan ringer tidigare än innan på morgonen så kommer kroppen att vakna till liv utan att vara seg resten av dagen.

Lunch är också ett ypperligt tillfälle att röra på sig för inte tar det en hel timme att äta. Minska på snacket och ta en promead eller om man har lika nära som mig till gymmet så kan man hinna en sväng dit på lunchen.

Tiden finns, men bara om man vill.

Inga kommentarer: