Proteinkaka (snott från Chris Harnell och med egen modernisering) 4 port
Grund recept:
300 gram äggvita (ca 8 ägg)
100 gram Whey-100 proteinpulver, jag använder choklad
Om man vill:
+ 1 msk kakao
+ 1 tsk bakpulver
Vispa äggen till ett skum och ha sedan i resten av ingredienserna och vispa bort klumpar (jag använder elvisp). Ha i ugnen 10-25 minuter beroende på ugn och val av form. Dela i 4a och ha 1 per mellanmål (eller dela bara i 2 och ha större mellanmål).
Näringsvärde 400 gram (exkl. kakao och bakpulver, kakao + ca 35 kcal)
Kcal: ca 493
Protein: 107 gram
Kolhydrater: 6,5 gram
Fett: 3,6 gram
Hallon sorbét 2 port
250 gram frysta hallon
0,5 dl lätt mjölk (kan ha vilken mjölk som helst, även soya eller havre)
ev. lite sötningsmedel om man känner för det men annars tycker jag att hallon är söta nog i sig.
Mixa allt i t.ex en matberedare till önskad konsistens. Ät direkt eller ha i frys ett litet tag innan servering
Näringsvärde 2 port (exkl. sötningsmedel)
Kcal: ca 107,5
Protein: 4,2 gram
Kolhydrater: 20 gram
Fett: ca 1 gram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar